bahan2;
40gm tpg superfine
40gm tpg ubi
20gm tpg jagung
20gm tpg kastard
2 sdb gula kastor
2 sdb minyak jagung
400ml susu segar
2 biji telur
1 sdk garam
sedikit pewarna
-filling durian-
-whipping cream-
Cara2;
Adun semua bahan guna whisker kemudian tapis
Sapukan sedikit minyak di kuali non stick,tuangkan sesenduk adunan dan ratakan.
Apabila adunan telah kelihatan kering,angkat x perlu diterbalikkan.
Pukul whipping cream hingga kental.kemudian isikan diatas crepe tadi,kemudian letakkan filling durian akhir sekali letak semula whipping cream tadi...kemudian lipatkan kemas2..Dah siapp.
tadaa..dh siap.gumuks..hihi
yummy..yg ni bahagian dalam dia
Durian crepe ni sedap dimakan ketika sejuk.so lepas buat masuk terus dalam freezer .klu x dia jadi tempoyak crepe..hahahaha
Tiada ulasan:
Catat Ulasan